Vi støtter Helsedirektoratets

sukkerkampanje 2

Bli med å skape bevissthet rundt sukker

Altfor mange barn og unge får i seg for mye sukker. Det stjeler plassen til viktig næring. Derfor kjører Helsedirektoratet kampanje på sukker, med fokus på hovedkildene: brus, godteri og kaker. For mange kan det fort bli lørdag hele uka.  Målgruppen er barn og unge mellom 9 og 13 år og foreldrene deres.

 

For å nå bredest mulig kjøres kampanjen i tre deler: en digital massemediekampanje, et samarbeid med fotballen og landslagsprofiler, samt et samarbeid med helsestasjoner, skoler, tannhelsetjenesten og frisklivssentraler – altså dere. Vi starter allerede uke 39 med første fase av kampanjen: Sukkeruke! Øvrig tidsplan: Uke 39: Sukkeruke med Sukkerskole. Plakat, undervisningsmateriell («Sukkerskolen») og kompetansehevende materiell til dere kan lastes ned eller bestilles HER
Uke 40 og 41: Filmer med fotballprofiler, bilder om sukkermengde, digital sukkerplakat og budskap om «lørdag hele uka» vil gå i digitale og sosiale medier. Gjerne del dette materiellet i egne kanaler! Gi beskjed til undertegnede for tilgang til filmene og annet digitalt materiell (kan brukes på skjermer hos dere).
Uke 42-43-44: Sukkerkampanjen kjøres i gang i mediene med kick off på fotballcup i Lier helgen 14.-15.oktober. Flere filmer vises, med stor spredning, i digitale og sosiale medier. Kampanjen er en del av Helsedirektoratets kommunikasjonssatsing på kosthold, Små grep, stor forskjell: www.facebook.com/smaagrep

For mer informasjon om kampanjen, kontakt Anita T. Munch: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
For mediehenvendelser, kontakt Live Bøe Johannesen: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Sluttedagen 23. oktober

– Sluttedagen er en dag der vi oppfordrer dagligrøykere og -snusere til å gjøre et slutteforsøk, sier seniorrådgiver Anne Kathrine Aambø i Helsedirektoratet, avdeling for helse og miljø.  LES MER HER

Tannhelsetjenester til barn og unge

Myndighetenes stemme om Den offentlige tannhelsetjenesten var ettspurt ved årets helsesøsterkongress. Med bakgrunn i to nasjonale faglige retningslinjer; Helsestasjon- og skolehelsetjenesten/helsestasjon for ungdom og Tannhelsetjenester til barn og unge, holdt seniorrådgiver Ragnhild Elin Nordengen et foredrag for ca 700 helsesøstre. Hun la vekt på samarbeidet mellom tannhelsepersonell og helsesøstre, samt helsestasjonens oppgaver for å ivareta tannhelsen hos barn under 3 år. Innlegget kan du lese HER.

Flere nyheter...»


HOVEDSAMARBEIDSPARTNERE
logo-dntlogo-helsedirlogoer-den-offentlige-tannhelsetjlogo-norsk-tannpleierforening