helsedirektortets veileder i folkehelse

Ny veileder om folkehelse

Helsedirektoratet har nylig utgitt en veileder med råd om hvordan arbeidet med å skaffe oversikt over befolkningens helsetilstand kan utføres i praksis. Den retter seg først og fremst mot medarbeidere i kommuner og fylkeskommuner, som har dette som oppgave. De fleste av Munnpleiens lesere har trolig ikke praktisk nytte av veilederen, men bør være kjent med at den finnes. Vi har sjekket at tannhelse og tannhelsetjenesten er behørig omtalt i veilederen.

God oversikt – en forutsetning for god folkehelse, som veilederen kalles, kan bestilles hos Helsedirektoratet v/Trykksaksekspedisjonen på e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. Oppgi publikasjonsnr. IS – 2110. 

Veilederen kan lastes ned i PDF format her

 

Aktuelt

Prosjekt Puss fra første tann

Prosjektet Puss fra første tann (PFFT) er et kvalitetssikringsprosjekt som foregikk i Oslo, i to bydeler (Gamle Oslo og Grorud), i perioden 2014–2017. Mål: Øke kariesfrie 5 åringer i Oslo og utjevnesosiale ulikheter i helse. Målgruppen: Foreldre med barn født i 2014. Hensikten med rapporten er å beskrive de viktigste funnene fra PFFT med tanke på eventuell videreføring av tiltak som ble gjennomført. Rapporten ligger under «Materiell» og kan lastes ned HER.

Tannhelsetjenestens folkehelsenettverkskonferanse 13. og 14. mars 2018

Kraftig økning i bekymringsmeldinger fra tannlegen