Ballongdager i Buskerud

Tannhelsetjenesten i Buskerud har gjort 3-års innkalling til en minnerik dag for barna. Ballongdager startet som et prosjekt på alle 28 klinikker i Buskerud og er nå blitt tiltak.

 

«Ballongdager» er et viktig tiltak for å forebygge utvikling TOO-pasienter og bevisstgjøre tannhelsepersonell på hvordan de forholder seg til små mennesker. Samtidig som man definerer hva som er viktig i dette møtet; nemlig å skape motiverte barn og foresatte til egenomsorg og mestring av egen helse. Slik som Ballongdager er lagt opp, vil man kunne få indikasjoner på hvem som trenger tettere oppfølging. Årskullet i Buskerud er på ca 3000 barn fordelt på 28 klinikker.

» Beskrivelse – se vedlegget veiledning for planlegging, gjennomføring og evaluering av «Ballongdager»  – første innkalling på tannklinikk
» Forankring – forankret i ledergruppen
» Infoskriv – I tillegg til innkallingskort, blir Norsk Tannverns Første besøk på tannklinikk sendt med i invitasjonen
» Pressedekning med bilder – se vedlegget medieomtale fra gjennomførte ballongdager, pluss Munnpleien 2015, nr. 2, side 8 og 9
» Artikkel i Lierposten

Aktuelt

Verdens munnhelsedag 20. mars!

Zendiumprisen til Tannhelse uten grenser

Zendiumprisen 2017 ble delt ut under Samfunnsodontologisk Forum i Fredrikstad. Prisen på 65 000 kroner gikk til organisasjonen Tannhelse uten grenser . Årets prisvinner er en ung organisasjon som har valgt å fokusere på å styrke tannhelsearbeidet i Etiopia hvor de hovedsakelig arbeider for å forbedre barns og unges tannhelse. Organisasjonen ble etablert i 2016, og har fått enorm oppslutning blant tannhelsepersonell og andre private støttespillere. Les mer om begrunnelsen…»

Sukkerklokka for gratis nedlasting

Sukkerklokka kan du nå laste ned gratis i 3 versjoner. Print ut og laminer, så har du den liggende på skrivebordet ditt.