Sunn mat til faste tider – godt for kropp og tenner


Sukkerklokka i 3 versjoner. Print ut og laminer. 

Grønn versjon – A-4 ensidig
Rød versjon – A-4 tosidig
Blå versjon – A-4 tosidig

Sunner valg på farten

Arbeidstakere selv ser en klar sammenheng mellom livsstil og arbeidsevne. Men tilgangen på sunne mat- og drikkevalg på jobb og hvor fysisk aktiv man kan være i løpet av arbeidsdagen, er svært varierende. Les mer HER

Helsedirektoratets temasider/materiell om å gi sunnere valg for de på farten og om serveringstilbud i tråd med kostrådene er basis for en kommunikasjonssatsning fra Helsedirektoratets side.

Små grep for å tilby sunn mat på farten gir tips til hvordan salgssteder kan gjøre det enklere for kundene å velge sunn mat på farten. Det skal ikke små mye til, små grep kan gjøre stor forskjell.

Sukkerkampanjen 2017

Høstens sukkerkampanje har fått mye oppmerksomhet! Og eksepsjonelt gode visningstall. – Vi takker tannhelsetjenesten, inkludert alle tannklinikkene, som har støttet budskapet og markert kampanjen lokalt, sier rådgiver Anna Nauma Solem, avd. ernæring og forebygging i helsetjenesten, div. folkehelse i Helsedirektoratet. Noen lysbilder i undervisningmateriellet utviklet for forebyggende helsetjenester, inkludert tannhelsetjenesten, har blitt oppdatert. Materiellet er tilgjengelig for nedlastning HER.

Altfor mange barn og unge får i seg for mye sukker. Det stjeler plassen til viktig næring. Sukkerkampanjen 2017 retter seg mot barn og unge mellom 9 og 13 år og foreldrene deres. Brus, godteri og kaker – for mange kan det fort bli lørdag hele uka.

Skolematkampanje fra Helsedirektoratet

Mandag 14. mars kjører Helsedirektoratet i gang ny kampanje for å sette fokus på skolemåltidet. Vi har et overordnet mål om at flere elever spiser et fullverdig måltid i løpet av skolehverdagen, og med kampanjen ønsker vi å snakke direkte til ungdommen.

Nytt Nøkkelhull fra 1. mars

Mindre salt og mer fullkorn, og flere nye produktgrupper som kan nøkkelhullmerkes. Den 1. mars trer den nye forskriften i kraft, og kravene for å benytte merket er strengere og tydeligere.

Les mer…»